torsdag den 19. november 2009

Webdesign og layout


Når man arbejder i blogspot.com kan du vælge mellem et vist antal skabeloner for design af bloggen, og du kan inden for de enkelte skabeloner vælge at skifte farve, men ellers ligger webdesignet mere eller mindre fast. Andre blogudbydere tilbyder imidlertid blogs, hvor du kan lege med webdesignet.

Uanset hvilken blogskabelon du arbejder med, gælder det, at designet skal afspejle dig og din personlighed og dermed understøtte hele bloggen og dine budskaber. Er du til stærke farver og "kasseopdelt" side, så vælg det. Men det der med farverne er lidt mere kompliceret end som så, fordi der simpelthen er farver, som klæder hinanden og gør teksten let at læse, mens andre farver "sluger" hinanden og gør det ulæseligt - især for farveblinde -, og så kan det sådan set være ligegyldigt med smag og behag. Så test gerne din side hos flere personer, gerne professionelle.

Jeg er langt fra nogen ørn, når det kommer til farver og layout, så jeg holder mig til to tommelfingerregler: 1) Jo lysere, des bedre og 2) less is more.
Læseren skal i løbet af få sekunder kunne overskue siden og få sine behov opfyldt. Det skal han/hun ikke bruge unødigt tid på. Navigationen skal være åbenlys.

Tjek

Ingen kommentarer:

Send en kommentar