fredag den 26. marts 2010

Tryl din blog om til en bog

Lur mig om der ikke hos de fleste bloggere gemmer sig et ønske om at udgive noget offentligt - på papir - en dag?! På denne side - blurb.com - har du muligheden for at realisere din forfatterdrøm.

Blurbs software, BookSmart, evner ganske simpelt at omdanne en eksisterende blog til en fysisk bog. Systemet skulle være simpelt og fleksibelt, bøgerne flotte, og priserne rimelige. Det eneste negative er, at det ikke er muligt automatisk at medtage læserkommentarer fra blogs, der er lavet med LiveJournal eller Blogger. Kommentarerne kan kopieres ind manuelt, hvis det ønskes.

Der eksisterer et tilsvarende program, blog2print, men det når, ifølge Jakob Vølver, ikke Blurb til sokkeholderne. I denne lidt ældre artikel, skrevet af Jakob Vølver, kan du læse lidt mere.

Priseksempel:
Du ønsker at udgive en bog på 201-240 sider. Du vælger dette antal sider samt mellemkvalitet til forside til en cirkapris på 40 EURO (ca. 300 kr.) pr. bog. Vælger du at få den trykt i 10-200 eksemplarer får du 10%. Alle priser er for 4-farve print på omslaget og indvendige sider. Prisen er pr. bog og omfatter ikke skat eller forsendelse. Priserne omfatter ikke merværdiafgift (moms).
Blurbs priser

Sådan gør du (Jakob Vølvers opskrift):
1.
Gå ind på Blurb.com og download gratisprogrammet BookSmart til din pc.
Her registrerer du dig også som bruger.

2.
Installér BookSmart på computeren ved at følge vejledningen og åbn programmet.

3.
Klik New Book. Skriv bogens titel og vælg størrelsen på bogen. Hvis din blog er flydt med små fotos, eller den ikke er så lang, så kan det være en god idé at vælge et lille format. Højkant passer godt til bloggens oprindelige form. Tryk evt. på pricing, hvis du vil se, hvad de forskellige størrelser koster. Har du kun tekst på din blog, kan du vælge sort/hvid.

4.
Vælge den type layout, du vil arbejde med. Vælg Blog to Book.

5.
Giv Blurb tilladelse til at logge ind på din blog. Her skal du bruge brugernavn/kodeord fra bloggen - IKKE det, du lige har oprettet på Blurb.

6.
Blurb henter din blog, og de kan evt. fravælge nogle blogspots, hvis du har været for pinlig en dag. Du kan også vælge at inkludere kommentarer fra bloggen.

7.
Vælg, om du selv vil trække de enkelte poster ind i bogen, eller om Blurb skal lægge dem i rækkefølge for dig.

8.
Vælg farvetema for bogen - det kan ændres senere.

9.
BookSmart åbner din bog, som du nu frit kan redigere i efter behov.

10.
Blurb henter ikke automatisk slideshows ind fra din blog. Men det kan gøres ved at klikke Get Photos og give Blurb tilladelse til at hente billederne fra PhotoBucket, Flickr, Picasa etc.


Jeg sidder faktisk alvorligt og overvejer, om jeg skulle lade familiens blog fra udstationeringen i Sri Lanka omdanne til en bog. Bloggen er jo oprindeligt påbegyndt, fordi vores piger skulle have bloggen til at minde dem om tiden der. Gør jeg det, hører I fra mig.

By the way, hvem ved, hvor sikkert det er, at bloggen ligger på nettet til evig tid?!?

2 kommentarer:

  1. Hej Mia
    Jeg elsker din blogside, den er så inspirerende:) Jeg kunne nemt tænke mig at "udgive" min blog som en bog en dag, måske bare til privat brug - men hvad hvis jeg gerne vil have den udgivet til en større forsamling - går jeg så den slagne vej til en forlægger - eller hvad? Knus og tak fra Elsebeth

    SvarSlet
  2. Hej Elsebeth, in trofaste læser :-D
    Enten følger du dette indlæg og bestiller blot mange eksemplarer eller også...hm, se næste indlæg.

    SvarSlet