torsdag den 19. november 2009

Indlæg med billeder

Kig lidt på afstand på den blog du sidder og læser. Prøv at forestille dig den uden billeder. Nej, vel? Billeder er et must i blogs. De tiltrækker sig opmærksomhed. De gør indlægget mere appetitligt. De understreger budskabet. De viser din verden - og din tilgang til verden. De kan vel egentlig, når det kommer til stykket, mere end ord?!

Den opmærksomme læser har nok allerede opdaget, at jeg tyvstjæler mange af mine billeder fra Googles billedegalleri. Skriv et ord eller sætning i søgefeltet og søg på billeder, og vupti så får du et hav af muligheder for at visualisere din tekst.

Til din personlige blog er det bedste egne billeder, gerne taget en lidt skæv vinkel eller et close up. I personlige blogs kan du snildt finde nærbillede af aftensmaden, det nye Motorblad eller noget andet hverdagsagtigt. Det er med til at give bloggen et tvist. Prøv selv at tænke lidt utraditionelt, når du tager billeder til din blog.

I blogger.com indsætter du billeder ved at gå op og trykke på ikonet med blå himmel (Tilføj billede). Her kan du vælge mellem at tilføje et billede fra din computer eller tilføje et billede fra internettet. Led, find og tilføj. Tag så stilling til layout, placering og billedestørrelse. Slut af med at trykke "overfør billede".

2 kommentarer:

  1. Jeg synes man skal tage sine egne billeder i det omfang man overhovdet kan, det er jo det der gør ens blog personlig. Mange der tager billeder fra google glemmer at spørge om lov før de tager billederne. Det kan gøre mig spittertosset når det sker. Fordi tyveri af billeder er et problem må jeg nu tilbringe en del tid med at forringe kvaliteten af mine billeder og indsætte mærker på hvert eneste billede. Desuden må jeg sende billederne seperat til de mennesker der spørger om lov til at tage et eller flere billeder (f.eks. biblioteker) hvor de før bare kunne tage hvad vi havde aftalt direkte.

    Iøvrigt kan man sagtens have en fantastisk blog uden billeder det kræver bare at man er god til at formulerer sig. Tjek foreksempel UNdreland der er helt vidunderlig og kun sjældent bringer billeder.

    SvarSlet
  2. Jeg må hellere tilføje at det er strafbart at tage billeder fra blogs uden tilladelse så det er ikke bare mig der er sippet.

    SvarSlet