søndag den 28. februar 2010

Indsætning af billeder

Jeg har tidligere skrevet om valg og betydning af brug af billeder i bloggen, men jeg snød dig dengang for den praktiske håndtering af billeder i indlæggene.

Faktisk synes jeg, at netop indsætning af billeder er E-bloggers akilleshæl. Systemet er for skabelon-agtigt og ufleksibelt, når der skal lægges mere end ét billede ind i en bestemt rækkefølge.

Det første du skal vide er, at når du indsætter et billede, så ligger billedet sig altid øverst i indlægget.

Tekst ind foran billedet.
Download dit billede - sæt cursoren ind øverst til venstre og tryk på retur, så flytter billedet sig lidt ned, og du kan sætte tekst ind før billedet, hvis det er det, du vil. Og du kan sætte tekst ind efter billedet, hvis du vil.

Ved flere billeder.
Når man indsætter flere billeder, så skal man på forhånd vide i hvilken rækkefølge, de skal ligge, for det er ikke muligt at rykke det nederste billede op foran fx tre andre. Det føles lidt molboagtigt, men jeg finder det nødvendigt først at tage et stykke papir og her danne mig et overblik over, hvilket billede der skal ligge først i indlægget, næstøverst, sidst etc.

Når man så har gjort dette, så skal man tænke omvendt; dvs. man skal begynde med at downloade det billede, som skal ligge sidst i indlægget. Dvs. det sidste billede, man downloader, er det, som skal ligge øverst.

Og så skal man være opmærksom på én ting, hvis man til sidst ønsker at rykke tekst og billeder sammen ved hjælp af delete-knappen, så pas på, for lige pludselig har man - uden advarsel - slettet det ene af billederne, og så skal man begynde forfra.

3 kommentarer:

  1. Tak for den grundige beskrivelse. Den passer fuldstændig med min egen oplevelse. Jeg har flere gange tænkt, at "så tåbeligt kan det da ikke være", men jeg er glad for at jeg ikke har overset noget. Bemærkede med interesse at det nye Writer program, som bliver markedsført af Microsoft til brug for Windows 7 skulle kunne anvendes til at redigere blogs med. Mangler dog at tjekke om vi ville kunne anvende det til vores blogspot-blogs.

    SvarSlet
  2. Hej Mia Din blog er guld værd, med den og "blogger for dummies" så er jeg godt kørende. Det er absolut også "learning by doing" og JA - der bliver lavet fejl men det er ligesom at lave pandekager, den første er elendig, nr 2 ok og den 3. ja den er god - og så kan det kun blive bedre:) Tak for din tid og alle dine in put - jeg sluger det råt. Kærligst Elsebeth

    SvarSlet
  3. Hej igen
    Så fik jeg lige testet Windows Live-komponenten Writer. Det gik som smurt at få det tilkoblet og det er MEGET nemmere at indsætte billeder. Ikke lige som blogspot. Måske du har lyst til at prøve det?

    SvarSlet