onsdag den 12. maj 2010

Syge blogger om sygdom og død

I slutningen af april 2010 døde den 25-årige canadiske kvinde Eva Markvoot. I fire år bloggede hun om sit liv som dødssyg, og tusindvis fulgte hendes indlæg. Da hun døde, blev begravelsen livetransmitteret på bloggen efter hendes eget ønske, og historien om canadierens blog gik verden rundt og blev bl.a. bragt på CNNs hjemmeside.

I Danmark er der flere og flere, der åbent fortæller om deres liv med dødelige sygdomme.

Ud over hundredvis af private blogs og hjemmesider har Kræftens Bekæmpelse etableret hjemmesiden blogomkræft.dk, hvor patienter blogger om deres liv med sygdommen. Livsnettet.dk er en hjemmeside for folk, der gennemgår livsforandrende omstændigheder. Den åbnede for et år siden og har fået 5.500 bloggende medlemmer siden.

I takt med nettets udbredelse er det blevet naturligt at researche på nettet om sygdomme, symptomer, behandlingsmuligheder m.v. Så jeg bliver så glad, når denne informationssøgning kan udvides med disse dybt personlige og åbne beretninger om det at være syg eller leve med en dødelig sygdom. Slevfølgelig skal nettet også bruges til at søge "lidelsesfæller" (som en af de kræftramte bloggere skriver), trøst, støtte og ja, til at rase ud offentligt. Igen hurra for bloggen og alle de kreative mennesker, som forstår at udnytte mediet til gavn for dem selv og os andre.


1 kommentar:

  1. Hej Mia
    Tusind tak for din kommentar på min blog om dit indlæg.

    SvarSlet